Covid-19 in Oeganda

Covid-19 in Oeganda

Covid-19 in Oeganda

Niet alleen in Europa maar ook in Afrika heeft de pandemie, covid-19 hard toegeslagen. In Uganda zijn de maatregelen welke zijn afgekondigd door de president Yoweri Museveni heel anders dan wij in Nederland hebben ervaren. Eerst in Maart/April een bijna VOLLEDIGE lockdown, met de grootste impact op de steden waar erg veel mensen zonder werk zaten. Later eind Mei langzaam minder beperkingen, Maar meer dan 80% van de scholen zijn nog steeds dicht.

De impact in Kaikuku is in verhouding tot de steden minder, maar toch:

  • De school is nu nog steeds dicht, de verwachting is dat Museveni het begin van volgens seizoen weer groen licht geeft ( eind januari )
  • Door inkrimping van de economie met minder transport en handel is ook de afname van goederen geproduceerd in Kaikuku gedaald. Dit heeft niet geleid tot mensen die werk verloren hebben, maar wel in het algemeen minder ontwikkeling, gelukkig zorgt iedereen voor elkaar, zo mooi om te zien dat het project zoveel impact heeft gekregen op de gehele community, Nu in barre tijden staat niemand alleen, Het zijn niet langer individuen die hun kinderen naar een school sturen die er “toevallig” is, NEE!!!!, het is nu “ONZE” school voor “ONZE” kinderen, Saamhorigheid is nu de actualiteit.!

De afgelopen tijd is er niet veel gebouwd met middelen uit onze stichting, wel provisorische voorzieningen ter plaatse, De community heeft bewezen dat het niet een project is van Hearts ‘For The Future’, MAAR HUN EIGEN TOEKOMST, en daarom willen we weer helpen door samen met hen een 2-e gebouw neer te zetten. Achter de schermen zijn we het afgelopen jaar druk aan het voorbereiden geweest