Wij helpen vanuit het hart
Contact
Adres
  • Dijkje 20
  • 3077 CL Rotterdam
Voor meer informatie:

Maandag – Vrijdag 10AM-8PM

Telefoon

Over ‘Hearts for the future.’

De visie van de stichting Hearts for the Future is, om gelijke onderwijskansen voor de kansarme kinderen te realiseren.

Stichting Hearts for the Future is een interkerkelijke, christelijke, non-profit organisatie werkzaam in Oeganda

Stichting Hearts for the Future is opgericht in maart 2012, nadat Marble Ndagire (Kampala , Oeganda) een onderzoek heeft gedaan in het district Masindi, Oeganda. In het district Masindi ontdekte Marble, de basisschool in Kaikuku.

Deze basisschool viel op door studerende kinderen onder de bomen, bij regen worden de lessen onderbroken, gebrek aan schooluniformen, gebrek aan een goed gebouw, en de slechte bereikbaarheid naar de school vanwege de slechte wegennetwerk.

Ondanks “armzalige” toestand van de school, is er de bereidheid van de leerlingen om naar school te gaan, en van de ouders om hun kinderen te ondersteunen door ze naar school te laten gaan. Om de lagere school met succes af te ronden om dan verder te kunnen met hun droom en visie.

Na de slechte situatie in Kaikuku en de armzalige toestand van de school gezien te hebben, heeft Marble Ndagiere dit besproken met haar vriend Peter de Gelder (Rotterdam , Nederland).

Ze besloten om samen met de hulp van andere mensen, een verandering in het gebied Kaikuku te realiseren, om voor de basisschool een nieuw gebouw te plaatsen, door te voorzien in een betere leeromgeving , ter verbetering van de prestaties van de leerlingen van deze basisschool in Kaikuku, Masindi.

Onze doelstelling:

Het creëren van, en het bevorderen van een optimale leeromgeving en het zorgen voor een goed onderwijsaanbod voor de kansarme kinderen door middel van:

Bouw van een school, bieden van faciliteiten; zoals bureaus
Waar mogelijk waarborgen van de beschikbaarheid van gekwalificeerde docenten.

Financiën.

Om onze doelstellingen te kunnen behalen, hebben we financiële support nodig. De stichting Hearts for the Future doet dit door, het benaderen van verschillende organisaties, vragen we scholen om hulp en we staan ter promotie op verschillende goede doelen markten.

Realisatie.

De uitvoering van de projecten wordt door de stichting Hearts for the Future gecoördineerd en gecontroleerd op juiste naleving en eindresultaat.

Dit gebeurt door onze Projectleider en vrijwilliger in Uganda, Marble Ndagire ( medeoprichter) die leeft en werkt ik Kampala 3 uur zuidelijk van Kaikuku en Kenneth Okello ( voormalig studiegenoot van Marble ) en enthousiast lid van ons team die leeft en werkt in Gulu ( 3 uur reizen noordelijk van Kaikuku )

Ook na afronding zal door ons worden gemonitord of de doelstelling, namelijk het verzorgen van een zo optimaal mogelijk opleidingsklimaat, is bereikt! We worden ondersteund door de lokale gemeenschap en de lokale autoriteiten van Kaikuku en door Build Africa, een goede doelen organisatie uit de UK die zich inzet om de kwaliteit van onze leraren te behouden.

Steun ons en doneer