Nieuws

Wauw! Wat een geweldig nieuws hebben we gekregen uit het Kaikuku district!

* De autoriteiten in Uganda hebben besloten om Kaikuku (niet meer dan een kruising van onverharde wegen een school en een kerk) met een extra weg naar Nagaseke nog beter aan te laten sluiten op het hoofdwegennet van Uganda. Dit is geweldig nieuws want dat betekent dat de locale bevolking het hele jaar door hun goederen aan de weg kan verkopen! Meer inkomsten betekent uiteindelijk ook weer meer kinderen die onderwijs krijgen. Het doel wat we uiteindelijk willen bereiken!* De autoriteiten hebben besloten om alle schoolbanken te schenken voor ons eerste gebouw, omdat ze hebben gezien dat ons project veel meer inhoudt dan alleen maar een schooltje bouwen. Er is een community ontstaan. Inmiddels is Kaikuku een heus dorpje aan het worden! Naast de school en de kerk zijn er inmiddels 11 huisjes gebouwd en is een heus winkeltje aan het ontstaan.

Eén nieuw gebouw staat!

* De Ugandese overheid heeft besloten om vast twee van de door ons opgeleide gekwalificeerde onderwijzers te betalen, zodat de kwaliteit van het onderwijs wordt verhoogd. Dus kunnen de ouders hetgeld dat hierdoor vrijkomt gebruiken om de kinderen naar school te laten gaan .

Al deze ontwikkelingen maakt dat de positie van de jeugd in Kaikuku zich enorm versterkt. Hierdoor kan de toekomst van deze nu nog onderontwikkelde samenleving zich meer en meer ontwikkelen naar een gezonde economie.

Wij zijn enorm blij en dankbaar met deze geweldige berichten, en het geeft ons als "Hearts for the future" ook de energie om er de schouders nog steviger onder te zetten!

Hallo Iedereen,

Nogmaals de groeten uit Oeganda, Kaikuku in het bijzonder. Wij proberen uiting te geven van het geluk van onze leerlingen, die zich na het uitdelen van de geschenken zoals pennen, potloden, wiskunde sets, en twee voetballen nauwelijks kunnen beheersen van vreugde.

De geschenken zijn door Kennet onze nieuwe project managar in Oeganda uitgedeeld. "Het is moeilijk in woorden uit te drukken hoe blij iedereen is. We zijn ontzettend blij en dankbaar. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen bij de aankoop van deze artikelen."

Copright © 2015 Stichting 'Hearts for the future'. Alle rechten voorbehouden